miercuri, 12 februarie 2020

Cum să cercetăm Scripturile?

Cum ar trebui să cercetăm Scripturile? Ar trebui mai întâi să formulăm fiecare doctrină și apoi să încercăm să facem să se potrivească cu ideile noastre deja stabilite? Sau ar trebui mai degrabă să ne aducem ideile și opiniile față în față cu Scriptura, comparându-ne amănunțit teoriile cu Scripturile adevărului? Mulți dintre aceia care citesc și chiar învață Scripturile, nu înțeleg adevărurile valoroase pe care le citesc sau învață.

Chiar și acolo unde adevărul este evident, mulți oameni dau curs erorii. Dacă ar compara doctrinele pe care le cred cu Cuvântul lui Dumnezeu și nu l-ar mai citi în lumina doctrinelor pe care le învață, pentru a demonstra că sunt corecte, nu ar mai umbla ca orbii în întuneric și nici nu ar mai proteja eroarea. Mulți prezintă cuvintele Scripturii într-un asemenea mod încât să se potrivească propriilor lor idei, înșelându-se astfel pe ei înșiși și pe alții prin felul greșit în care interpretează Cuvântul lui Dumnezeu. 

Noi trebuie să ne umilim inimile înainte de a începe să studiem Cuvântul lui Dumnezeu, dând la o parte tot egoismul nostru și orice dorință de originalitate. 

Ideile la care am ținut foarte mult nu trebuie să fie considerate infailibile. Tocmai datorită tradițiilor strămoșești la care nu au fost dispuși să renunțe a venit nenorocirea asupra poporului Israel. Ei nu puteau concepe că vreuna din ideile lor sau din înțelegerile lor cu privire la Scriptură ar avea vreun punct slab. Indiferent de cât de mult au fost acceptate unele păreri de către unii oameni, trebuie să se renunțe la ele, dacă nu sunt dovedite în mod evident în Scriptură. Aceia care caută adevărul din toată inima nu vor pregeta să supună cercetării și criticismului toate concepțiile și ideile lor și nu se vor supăra dacă cineva le-ar pune la îndoială părerile și ideile.

Avem multe lucruri de învățat și multe, foarte multe de dezvățat. Numai Dumnezeu și cerul sunt infailibili. Vor fi foarte mult dezamăgiți aceia care cred că nu va trebui să renunțe la o idee mult iubită, sau că nu vor avea ocazia să-și schimbe părerea. Dacă ne vom încăpățâna să ne susținem ideile și părerile noastre, nu vom ajunge niciodată la acea unitate pentru care se ruga Hristos. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu